Op de brug over de E34 aan de Steenweg op Diest in Turnhout gebeurde gistermiddag rond 14 uur een zwaar verkeersongeval. Een auto die van de afrit van de snelweg kwam, werd in de flank gegrepen door een tweede voertuig dat op de verbindingsweg Turnhout-Kasterlee reed. De brandweer moest slachtoffers uit de wrakken bevrijden. V.A. (76) uit Lille en zijn zus V.A. (85), eveneens uit Lille, werden met zware verwondingen overgebracht naar het Sint-Elisabethziekenhuis. De bejaarde vrouw is er korte tijd later overleden. In het andere voertuig liep passagier R.E. (22) zware verwondingen op. Bestuurder V.A. (25) uit Geel werd eveneens overgebracht naar de campus Sint-Jozef. Hij is er iets minder erg aan toe. Bron: Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws

Het actiecomité ‘Behoud het hekken’, opgericht door heemkundige kring Bezemklokje en elf verenigingen, ijvert om het ijzeren hekwerk op de Grote Markt in het ontwerp voor de heraanleg te behouden, zo schrijft Het Nieuwsblad. Al sinds 1904 staat er een ijzeren hekwerk rond de Sint-Pieterkerk op de Grote Markt. Binnenkort wordt het hele plein heringericht en de kans is heel groot dat dit hek dan zal verdwijnen. Dit is dik tegen de zin van honderden inwoners, die zich prompt verenigden in het actiecomité ‘Behoud het hekken’. Davidsfonds Turnhout, Bezemklokje, Comité Kerstmis in de Stad, Vrienden van het Begijnhof, Broederschap van het Venerabel Sint-Pieter, Taxandria Koninklijke geschied en oudheidkundige kring van de Antwerpse Kempen en maar liefst zeven Okra-afdelingen in de stad, zijn samen goed voor meer dan 3.000 leden. Zij trekken ten strijde. ‘We zijn echt ongerust. De ontwerper van de Grote Markt heeft al verschillende keren laten verstaan dat er in de nieuwe plannen niet meteen plaats is voor het hekwerk’, zegt Karel Van Dooren van het Bezemklokje.

Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws schrijven dat Turnhout in 2010 en 2011 niet minder dan 243 nieuwe sociale koopwoningen erbij krijgt. Het gaat om projecten van de Maatschappij voor de Huisvesting & Kleine Landeigendom. De Turnhoutenaren haalden het al aan in ons grote burgemeesterrapport: betaalbaar wonen is een hot item. Dit thema scoorde in de enquête het slechtste met slechts een 3,8/10. Toch wordt er enorm hard gewerkt aan het aanbod sociale huur- en koopwoningen. De Turnhoutse Maatschappij voor de Huisvesting en de Kleine Landeigendom fuseerden eerder dit jaar waardoor ze nu voortaan samen aan projecten werken. En het projectenlijstje voor 2010 en 2011 ziet er indrukwekkend uit.

De raadkamer in Turnhout heeft de aanhouding bevestigd van Rachid B. De 29-jarige Nederlander uit Turnhout werd zaterdag opgepakt bij een controle en wordt beticht voor het dealen van cocaïne. Eerst ontkende hij. Later viel hij door de mand. Bron: Het Nieuwsblad

De vier gemeenten van Turnhout willen een cd maken die het muzikale talent in de stadsregio bundelt, zo schrijft Het Laatste Nieuws. Het project krijgt de naam ‘Campina Sound Collection Volume 1’ en is een initiatief van de cultuurdiensten van Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar. “Voor de cd zijn we op zoek naar bands en muzikanten die mee het geluid van de Noorderkempen willen vertegenwoordigen. De compilatie-cd biedt een staalkaart van wat er in de Stadsregio Turnhout allemaal leeft op muzikaal gebied,” zeggen Nico Verhoeven en Pieter Andriesen.