Vrijwillige medewerker Digidak Turnhout (SPK)

Ik ben 47 jaar en ben geboren in Casablanca (Marokko). Maar ik ben opgegroeid in Turnhout: ik was 6 jaar in 1971 toen we ons als allereerste Marokkaans gezin in onze stad kwamen vestigen. Wat me zeker bijblijft is dat we hier met open armen zijn ontvangen en als gelijkwaardige parochianen werden opgenomen in de parochie van Sint Franciscus (Schorvoort). Dankzij deze solidariteit ben ik een sociaal actief medeburger geworden: ik ben lid van de stedelijke raad van de CD&V, van de mondiale raad, van de buurtraad, van het hoofdbestuur van ACW Turnhout en van de algemene vergadering van CM Turnhout-Mechelen. Ik heb ook een diploma behaald als ondernemingshoofd en werkte vanaf 1993 tot 1998 voor het lokale integratiecentrum De Welkom. Sindsdien leef ik door een hersenbloeding met een beperking. Maar ik klaag niet, want vele anderen zijn er nog veel erger aan toe.

°Casablanca, 47 jaar jaar

abdel.kerkab@belgacom.net

Ik hou van mijn partij omdat ze

Mijn maatschappelijke ideeën het beste kan realiseren.

Ik lig voor mijn gemeente soms wakker van

Het onveiligheidsgevoel dat bij velen leeft. Verder ervaar ik dagelijks de ongemakken voor mensen die slecht te been zijn: nogal wat stoepen en straten liggen er moeilijk begaanbaar bij.

Dit programmapunt van onze partij wil ik vooral realiseren

Wonen moet betaalbaar blijven. Bovendien moeten de woningen aangepast zijn aan de behoeften van alle doelgroepen.

Het grootste pijnpunt van de voorbije zes jaar gemeentebeleid:

Het niet functionerende zwembad.

De beste realisatie van de voorbije zes jaar gemeentebeleid:

De heraangelegde Grote Markt, die nu veel beter begaanbaar is.

Als ik verkozen word, wil ik vooral deze ervaring gebruiken:

Met mijn achtergrond als allochtoon en als persoon met een beperking wil ik een bijdrage leveren aan de uitbouw van een aangename stad waar iedereen zich thuis voelt.

Mijn slechtste eigenschap:

Soms ben ik nogal koppig.

Ik lees:

Ik lees vooral kranten, werken over maatschappelijke kwesties en nieuwssites op het internet.

Het kunstwerk bij me thuis waar ik het meest van hou:

‘Het alziende oog’ van mijn ex-buurman Theo Vermoesen, een Turnhoutse beeldende kunstenaar. Ik kreeg dit werk als dank voor hulp toen hij op een nacht gevallen was en ik hem geholpen heb. Het ‘alziende oog’ komt voor in verschillende culturen en heeft uiteenlopende betekenissen ter bescherming van de mens. Het kunstwerk heeft een plaats gekregen in mijn tuin.